Un partid de extrema-dreapta din Cehia s-a oferit sa difuzeze pe site-ul sau de internet filmul antiislam "Fitna" ("Discordie" in limba araba) al deputatului olandez de extrema-dreapta Geert Wilders, ceea ce a provocat proteste din partea clasei politice, informeaza NewsIn.

Partidul National a anuntat intr-un comunicat publicat pe site-ul sau de internet ca a propus difuzarea acestui film de 15 minute "in replica la lasitatea politicienilor olandezi si a celor din UE, care se tem si nu sunt capabili sa il sustina pe deputatul de extrema-dreapta Geert Wilders in lupta sa impotriva islamului". Difuzarea acestui film ar fi un raspuns adresat "teroristilor islamisti ale caror santaje si atacuri ne vizeaza tarile", potrivit comunicatului.

Ministrul ceh de interne, Ivan Langer, a criticat aceasta afirmatie. "Consider ca ideile stupide ale unor idioti nu ar trebui sa atraga atentia. Cea mai buna aparare in fata acestor persoane este de a le ignora, pentru ca incearca sa obtina acoperire mediatica si publicitate", a declarat el pentru agentia de presa CTK.

Predecesorul sau in functie, Frantisek Bublan, a avertizat cu privire la faptul ca difuzarea acestui film pe un site ceh ar putea crea probleme. "Nu ma astept ca aceste probleme sa vina din partea comunitatii musulmane din Cehia, ci ar putea intensifica pericolul care vine din afara tarii", a spus Bublan.

Furnizorul de internet american Netwok Solution a suspendat duminica site-ul deputatului olandez de extrema-dreapta Geert Wildeers, pentru ca acesta sa renunte la ideea difuzarii filmului, temandu-se de o criza asemanatoare celei provocate de publicarea de catre presa daneza a caricaturilor cu Mahomed.
Mai multe tari musulmane - Pakistan, Indonezia, Egipt, Iran si Afganistan - au protestat deja cu privire la intentia lui Wilders de a difuza acest film.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.