Albert Speer junior a elaborat un proiect de restaurare a unui complex sportiv din centrul capitalei germane

Fiul arhitectului preferat al lui Hitler, Albert Speer – devenit celebru datorita proiectelor sale grandioase pentru capitala nazista –, este autorul unui plan urbanistic pentru Berlinul de astazi. Speer junior a propus reamenajarea unui teren intins din centrul capitalei germane, potrivit ziarului "The Telegraph".

Albert Speer junior este unul dintre cei mai reputati architecti si urbanisti din lume. Recent, specialistul a elaborat un proiect pentru restaurarea unui complex sportiv situat in apropiere de noua gara din capitala germana. Planul sau include reconstructia stadionului folosit drept vitrina a superioritatii ariene de catre liderul nazist, Adolf Hitler, cu prilejul Jocurilor Olimpice din 1936 de la Berlin.

Daca proiectul va fi aprobat, visul lui Speer de a contribui la recladirea orasului in care s-a nascut se va implini. Tatal sau a fost condamnat la douazeci de ani de inchisoare pentru rolul pe care l-a avut in timpul regimului nazist. Chiar daca a purtat intreaga viata stigmatul de urmas al arhitectului lui Hitler, Speer junior a ales sa continue traditia familiei si a imbratisat tot profesia de arhitect.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.