Serviciile secrete israeliene incearca sa recruteze noi spioni prin intermediul blog-urilor unde agentii isi povestesc experiente din zilele lor de lucru, se arata intr-un articol publicat de ziarul "El Mundo", consultat de Rompres.

"Sunt o femeie care lucreaza intr-o organizatie cu majoritate masculina. Odata clarificat acest aspect important, vreau sa ma prezint: ma numesc J., lucrez in Shabak de peste sase luni, sunt analist informatician, sunt casatorita si am o fiica". Asa incepe blogul unuia dintre agentii serviciilor secrete interne israeliene, organism al spionajului intern cunoscut pentru discretia sa, dar care a permis unor membri sa-si creeze propriile jurnale digitale. Ce face o mama de familie intr-o organizatie care actioneaza in umbra?. La ce ora ajunge acasa o agenta care urmareste ziua si noaptea militieni palestinieni? Pot fi impartasite unele secrete?. S-ar putea chiar si o aventura amoroasa?".

Sunt chestiuni tabu, pe care "blogherii" le-au pus pe masa virtuala sub o silueta acoperita cu negru din masuri de protectie. Un anonimat care pentru J. este obligatoriu atat pe web, cat si pentru profesia ei. "Sunt multe lucruri de la serviciu pe care nu le pot povesti sotului meu", scrie ea. Blogul ei - sub titlul Femeia secreta - este unul dintre cele mai citite. Primeste zeci de comentarii, intrebari si chiar propuneri oneroase. Unii o acuza chiar ca primeste de la serviciile secrete "ceva in plus" pentru a vinde "o imagine mai amabila". Ea raspunde: "Nu primesc nimic, am acceptat pentru a expune unele aspecte ale muncii mele".

Blogurile spionilor sunt mai ales un mijloc al serviciilor secrete pentru a atrage potentiali agenti. "Fara a deconspira nici un secret operational, care se puna in pericol lupta impotriva terorismului, vrem ca cetatenii interesati sa se alature organizatiei noastre sa stie ca pot dispune de multe avantaje", a explicat un responsabil al Shabak.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.