Serviciul federal de securitate din Rusia, FSB, a acuzat ieri doi cetateni ruso-americani de spionaj industrial in favoarea unor companii straine, relateaza agentia France Presse, citand presa de la Moscova.
Unul dintre cei doi presupusi spioni este angajatul grupului petrolier ruso-britanic TNKBP, I. Zaslavski, iar celalalt - fratele sau, A. Zaslavski, care conduce o asociatie ce isi desfasoara activitatea sub tutela British Council. Ei sunt acuzati ca au adunat informatii comerciale confidentiale in beneficiul „unor companii de petrol si gaze straine“, potrivit unui comunicat al FSB, preluat de agentiile de presa ruse.

Aceasta decizie a serviciului rus de securitate (fostul KGB) se inscrie in cadrul presiunilor la care a fost supus TNK-BP in ultimul an, grupul fiind chiar amenintat cu retragerea licentei de exploatare.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.