Partidul Socialist a apreciat remanierea drept "bizara si chiar stupefianta", "impotriva felului in care s-a votat" la alegerile locale

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a facut o remaniere limitata a Guvernului, la doua zile dupa infrangerea suferita de partidul sau la alegerile locale, subliniind ca nu isi va schimba politica, in pofida apelurilor stangii in acest sens, transmite AFP, citata de NewsIn.

Aceasta remaniere, ale carei consecinte raman limitate, este marcata in special de crearea a sase noi functii de secretar de stat, mai multe decat fusese prevazut. Sarkozy nu si-a extins, insa, guvernul cu noi personalitati de stanga, asa cum promisese, aceasta politica a sa de deschidere fiind criticata in cadrul partidului sau, UMP.

Cu exceptia secretarului de stat, Christian Estrosi, responsabil de teritorii din afara Frantei metropolitane si care a demisionat pentru ca a fost ales primar al orasului Nisa, nici un alt membru al guvernului condus de Francois Fillon nu paraseste cabinetul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.