Premierul Republicii Moldova, Vasile Tarlev, si-a prezentat demisia in sedinta de guvern de astazi, la care a venit sa participe si presedintele Vladimir Voronin, transmite NewsIn.

Premierul Republicii Moldova, Vasile Tarlev i-a rugat pe membrii Guvernului, in prezenta presedintelui Voronin sa-i accepte demisa, invocand necesitatea unei schimbari si a unui "nou impuls". Premierul a spus ca va ramane in continuare in randul "patriotilor".

Presedintele Voronin a luat cuvantul imediat dupa aceea si a spus ca aceasta demisie nu este prezentata pe considerentul ca Tarlev nu si-a onorat scopurile si sarcinile. "Acest pas este foarte barbatesc si foarte important", a spus Voronin, care l-a felicitat pe Tarlev - aflat in functie din 2001, de la venirea la putere a Partidului Comunistilor - ca a rezistat atat timp la "toate greutatile si provocarile".

Presedintele a anuntat ca a semnat un decret privind decorarea lui Tarlev cu Ordinul Republicii - cea mai inalta distinctie a tarii.

"Ceea ce a facut astazi domnul Tarlev este o traditie noua in politica. Pana in prezent niciun premier nu a plecat asa cum a plecat Tarlev", a spus Voronin, care a precizat ca a discutat cu Tarlev in urma cu cateva zile, astfel incat demisia pe care si-a dat-o astazi nu este o noutate pentru el.

Un posibil inlocuitor al lui Tarlev ar putea fi vicepremierul recent numit Victor Stepaniuc, un apropiat al lui Voronin, potrivit observatorilor.

Mediile de la Chisinau au vorbit chiar despre un posibil scenariu Putin-Medvedev care ar fi avut in vedere si la Chisinau prin tandemul Voronin-Stepaniuc. Voronin isi va incheia cel de-al doilea mandat de presedinte al tarii in 2009 si nu mai are dreptul sa candideze.

Unii observatori spun insa ca el ar putea deveni premier sau presedinte al Parlamentului
Voronin a fost reales, sambata, in fruntea Partidului Comunistilor, pentru un al treilea mandat consecutiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.