Un politist ucrainean din misiunea ONU din Kosovo a murit in urma ranilor suferite in timpul confruntarilor de luni cu manifestatii sarbi, la Kosovska Mitrovita, a anuntat politia kosovara, potrivit NewsIn.

Politistul ucrainean este prima victima a incidentelor violente din Kosovo de dupa declararea independentei, in 17 februarie.

Ucraina are 155 politisti si 182 membri ai personalului militar in Kosovo.

Ministrul de interne ucrainean Iuri Lutenko anuntase ieri, ca 14 politisti ucraineni au fost raniti in ciocnirile cu sarbii din Kosovo si ca unul dintre ei era in stare grava.

"Agresorii au atacat un comisariat de politie unde politisti ucraineni luau parte la misiunea de mentinere a pacii. Paisprezece persoane au fost ranite, una este in stare grava", a spus Lutenko. Potrivit acestuia, cladirea comisariatului a fost atacata cu grenade.

Lutenko a declarat ca ucrainenii lucrau cu politistii francezi "dintre care circa 24 au fost raniti" si ca o unitate franceza va veni in ajutor.

Politia ONU si KFOR au intervenit ieri, in partea nordica a orasului Kosovska Mitrovita, majoritar sarba, pentru a evacua doua tribunale ale ONU, pe care sarbii le ocupasera vineri, cerand sa fie plasate sub autoritatea Belgradului.

Violentele care au urmat s-au soldat cu aproximativ 160 de raniti. Potrivit unui purtator de cuvant al politiei kosovare, 63 de membri ai politiei ONU au fost raniti usor, in timp ce Statul Major al armatei din Paris a anuntat ca 20 de militari francezi din KFOR au fost raniti. Aproximativ 80 de sarbi au suferit rani in urma ciocnirilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.