Politia irlandeza a arestat la sfarsitul saptamanii trecute 11 persoane, inclusiv jurnalisti BBC, in cadrul unei anchete privind activitatea paramilitara, au anuntat duminica politia si BBC, informeaza NewsIn.

Sapte barbati, cu varste cuprinse intre 30 si 48 de ani, au fost arestati la Donegal, in nord-vestul Irlandei, la granita cu Marea Britanie, in cadrul unei investigatii privind activitati paramilitare, a anuntat politia.

Trustul britanic BBC a afirmat ca printre cele 11 persoane se afla si jurnalisti ai sai. "Jurnalistii lucrau la o ancheta a BBC Irlanda de Nord si aveau autoritate editoriala completa conform normelor BBC", a anuntat trustul in pagina sa electronica news.bbc.co.uk.

Irlanda de Nord isi revine dupa mai multe decenii de conflicte intre gruparile paramilitare ale majoritatii protestante, care vrea sa ramana sub autoritatea britanica, si organizatiile catolice care vor ca provincia sa se alipeasca republicii independente, arata NewsIn.

Violentele, soldate cu moartea a peste 3.600 de persoane in decurs de trei decenii, s-au incheiat, dar politia din provincie a avertizat luna trecuta in legatura cu o "amenintare terorista din ce in ce mai puternica" si a intensificat operatiunile de securitate.

Gherila IRA (Irish Republican Army) a anuntat in 2005 ca depune armele, dar grupari disidente mici, ca Real IRA si Continuity IRA sunt in continuare active.

Anchetele privind conflictul au implicat adesea autoritati din Republica Irlanda, dar s-a intamplat rar sa fie arestati jurnalisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.