Aliatii presedintelui Mahmoud Ahmadinejad au castigat alegerile parlamentare din Iran.

Din cele 190 de locuri pentru care se numarasera voturile, sustinatorii lui Ahmadinejad cistigasera 67, conservatorii care nu ii sint in totalitate favorabili, 46, iar reformistii, 30, relateaza Cotidianul.

Adevarul noteaza ca, in pofida rezultatelor, criticii spun ca ramane de vazut in ce masura va fi sustinut Ahmadinejad de noul parlament la alegerile prezidentiale de anul viitor, deoarece "Coalitia largita a Principialistilor", care include multi critici ai presedintelui Ahmadinejad, a castigat cele mai multe locuri in parlament.

Printre criticii traditionalisti ai presedintelui Ahmadinejad se numara fostul negociator in domeniul nuclear, Ali Larijani, care ar putea deveni presedintele parlamentului.

Corespondentul BBC la Teheran, Jon Leyne, spune ca daca noul parlament ii va face probleme lui Mahmoud Ahmadinjad, acest lucru ii va consolida pozitia liderului suprem al Iranului, Ayatollh Khamenei, situatie care ar putea insemna probabil o linie si mai dura in ceea ce priveste programul nuclear al Iranului si politica sa externa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.