Profesorii din Regat acuza Ministerul Apararii ca incearca sa rescrie istoria pentru a induce in eroare noile generatii.
Ministerul Apararii britanic incearca sa falsifice istoria si sa-i invete pe elevi o varianta “cosmetizata” a razboiului din Irak. Asta sustine Uniunea Nationala a Profesorilor din Regatul Unit, care contesta vehement un plan de lectii realizat de Departamentul Apararii de la Londra. Potrivit cotidianului “Independent”, dascalii acuza autoritatile ca au introdus informatii false in document si au omis date deosebit de importante, pentru a justifica invazia din Golf din 2003. Astfel, actul prezinta o “propaganda” in favoarea activitatilor militare din regiune, fara sa faca vreo referire la milioanele de civili ucisi in timpul conflictului.

De asemenea, planul de lectii vorbeste despre “legitimitatea invadarii Irakului, pentru a stopa proliferarea armelor de distrugere in masa”. Profesorii spun ca aceasta parte este “plina de neadevaruri”, deoarece acuzatiile conform carora Saddam Hussein ar fi detinut armament chimic s-au dovedit a fi false. In plus, documentul lauda eforturile de reconstructie depuse de aliati, fara a mentiona criza umanitara iscata in urma razboiului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.