Liderul de la Kremlin ar putea sa ia o decizie dupa intalnirea ruso-americana de saptamana viitoare, de la Moscova
Participarea presedintelui rus, Vladimir Putin, la Consiliul Rusia-NATO ce se va desfasura in marja summitului din 2-4 aprilie, la Bucuresti, ridica semne de intrebare. Cotidianul rus "Nezavisimaia Gazeta" nu a exclus ca liderul de la Kremlin sa-si anuleze deplasarea in cazul unui esec al consultarilor ruso-americane, programate pentru saptamana viitoare, la Moscova.

Directorul Institutului pentru SUA si Canada de pe langa Academia de stiinte a Rusiei, Serghei Rogov, a explicat pentru publicatia mai sus mentionata ca intalnirea ruso-americana in formatul "doi plus doi", intre ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, si ministrul apararii, Anatoli Serdiukov, cu omologii lor americani - secretarul de stat, Condoleezza Rice, si seful Pentagonului, Robert Gates, reprezinta "ultima sansa" de a se ajunge la un compromis in ceea ce priveste extinderea NATO si proiectul american de amplasare a unor elemente ale sistemului sau antiracheta in Europa Centrala.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.