Barack Obama a obtinut marti in Mississippi a 29-a victorie pe calea spre investitura democrata, dupa atacuri mai dure ca niciodata intre echipa sa si cea a lui Hillary Clinton pe tema rasismului, relateaza NewsIn.

Obama, singurul senator afroamerican, a obtinut 91% din voturile persoanelor de culoare, potrivit CNN. In schimb, 69% dintre barbatii albi si 74% dintre femeile albe au votat pentru Clinton, potrivit Fox, ca si 56% dintre alegatorii cu varste de peste 65 de ani.

Acest sondaj a ilustrat degradarea relatiilor dintre cele doua tabere, sustinatorii lui Clinton spunand in proportie de 72% ca nu ar fi multumiti daca Obama ar deveni candidatul democrat, in timp ce 55% dintre cei pro-Obama nu ar fi multumiti de o victorie a lui Clinton, potrivit CNN.

"Pot spune ca Hillary Clinton este capabila si, daca ar obtine investitura, as sustine-o. Nu sunt insa sigur ca echipa ei are aceeasi abordare", a declarat Obama. Dupa numaratoarea efectuata la 49% dintre birourile de vot, Obama era creditat cu 54%, fata de 44% pentru Clinton.

Primarele din Mississippi au avut loc in paralel cu o aprinsa polemica pe tema afirmatiilor cu tente rasiste facute de o aliata a lui Clinton. "Daca Obama ar fi fost alb, nu s-ar afla unde se afla acum si daca ar fi fost femeie nu s-ar fi aflat unde este acum, se afla aici pentru ca are mult noroc", a spus Geraldine Ferraro, fost candidat la vicepresedintia SUA care face parte din echipa de finantatori a lui Clinton. Hillary a spus ca nu este de acord cu Ferraro, iar directoarea sa de campanie, Maggie Williams, a spus ca vede in indignarea echipei Obama "atacuri false, personale si politic calculate, inainte de alegerile primare".

Obama a declarat ca nu crede ca "declaratiile lui Ferraro isi au locul in politica, nici in Partidul Democrat. Cine cunoaste istoria acestei tari stie ca sunt pur si simplu absurde", a adaugat Obama.

Strategul lui Obama, David Axelrod, a cerut ca Ferraro sa fie exclusa din echipa lui Clinton si a subliniat ca "atunci cand faci cu ochiul la declaratii insultatoare, este un semnal ca totul este permis". El a subliniat ca remarca lui Ferraro urmeaza mai multor incidente cu tente de rasism provocate de echipa Clinton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.