Un studiu stiintific bazat pe anchete sociale si realizat de diferite institutii media si universitati belgiene releva faptul ca Islamul va deveni religia majoritara in Bruxelles in urmatorii 10-15 ani, potrivit datelor furnizate de barometrul religios pentru anul 2008 -, informeaza marti EFE. In Bruxelles functioneaza sediile celor mai multe institutii europene de decizie, fapt ce ii confera acestui oras o importanta deosebita, fiind totodata un simbol al valorilor europene.

Crestinismul pierde teren in capitala belgiana si europeana, unde in prezent 33% din populatie este musulmana; in 2004, musulmanii reprezentau un sfert din populatia orasului Bruxelles, potrivit sociologului si antropologului Olivier Servais, care a acordat un interviu pe aceasta tema cotidianului La Libre Belgique.

"Cresterea nu este uimitoare", crede Servais, "de vreme ce studiul a luat in consideratie numai persoanele cu varsta peste 18 ani, iar grupul acestora creste continuu" datorita ratei natalitatii ridicate in cazul musulmanilor.