In urma cu o luna, Arhiepiscopul de Canterbury, reverendul Rowan Williams, califica drept "inevitabile" recunoasterea si aplicarea unor precepte ale shariei (legea islamica) in Marea Britanie.

Un studiu stiintific bazat pe anchete sociale si realizat de diferite institutii media si universitati belgiene releva faptul ca Islamul va deveni religia majoritara in Bruxelles in urmatorii 10-15 ani, potrivit datelor furnizate de barometrul religios pentru anul 2008 -, informeaza marti EFE. In Bruxelles functioneaza sediile celor mai multe institutii europene de decizie, fapt ce ii confera acestui oras o importanta deosebita, fiind totodata un simbol al valorilor europene.

Crestinismul pierde teren in capitala belgiana si europeana, unde in prezent 33% din populatie este musulmana; in 2004, musulmanii reprezentau un sfert din populatia orasului Bruxelles, potrivit sociologului si antropologului Olivier Servais, care a acordat un interviu pe aceasta tema cotidianului La Libre Belgique.

"Cresterea nu este uimitoare", crede Servais, "de vreme ce studiul a luat in consideratie numai persoanele cu varsta peste 18 ani, iar grupul acestora creste continuu" datorita ratei natalitatii ridicate in cazul musulmanilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.