Acest statut ar garanta, in opinia presedintelui Voronin, integritatea teritoriala a tarii
Republica Moldova le cere marilor puteri sa ii garanteze neutralitatea, a declarat presedintele Vladimir Voronin, masura care ar putea inlesni un acord de pace cu regiunea separatista Transnistria. Rusia este gata sa garanteze restabilirea integritatii teritoriale a Moldovei in schimbul refuzului ei de a adera la NATO. Documente in acest sens pot fi semnate curand, a declarat presedintele Vladimir Voronin intr-un interviu acordat ziarului rus „Kommersant".

„Potrivit Constitutiei, tara noastra este neutra. Acum ne dorim sa stabilim acest statut in mod aditional, intr-o declaratie care sa spuna ca toata lumea ne recunoaste neutralitatea", a declarat Voronin. „Acest document ar trebui semnat de Moldova, ca stat suveran, dar si de Rusia, Ucraina, Statele Unite, Uniunea Europeana si Organziatia pentru Securitate si Cooperare in Europa", a adaugat el.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.