Refugiatii tibetani au protestat, ieri, in intreaga lume impotriva regimului Chinez.

Potrivit Adevarul, in Grecia, doisprezece tibetani au aprins o torta la Olimpia, locul in care se desfasurau Jocurile Olimpice antice, pentru a lansa „o stefata olimpica internationala", care spera sa fie purtata prin mai mult de 20 de tari, ajungand la granita Tibetului inainte de inceperea Olimpiadei de la Beijing la 8 august a.c

De asemenea in India 101 persoane au pornit din orasul Dharmsala, marsul libertatii.

In Nepal, potrivit BBC, circa o mie de refugiati tibetani s-au confruntat cu fortele de ordine in capitala Katmandu in timpul unui protest organizat in fata ambasadei chineze. Unul din protestatari sustine ca a fost batut cu bastoanele si ca s-a folosit gaz lacrimogen si ca raspuns, manifestantii au aruncat cu pietre.

Surse din cadrul politiei au declarat la BBC ca intre timp situatia a revenit la normal, cu toate ca grupuri de calugari se mai aflau inca in fata sectiei si scandau sloganuri impotriva autoritatilor chineze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.