In cursa pentru Casa Alba, candidatul de culoare Barack Obama si-a mai adjudecat o victorie.

Senatorul Barack Obama a cistigat cursa democrata din Wyoming, invingind-o pe rivala sa, Hillary Clinton, cu 61 la 38%, dar victoria este una cu miza mica, pentru ca din acest stat vor fi trimisi la conventia partidului din vara doar 12 delegati - Obama a obtinut 7, iar Hillary, 5, informeaza Cotidianul.

Adevarul apreciaza ca victoria de sambata este binevenita dupa o saptamana dificila pentru Obama, din cauza infrangerilor din statele mari, Texas si Ohio, si atacurilor venite din tabara adversa pe fondul unor greseli ale echipei sale de campanie. Astfel, vineri, consiliera Samantha Power si-a prezentat demisia dupa ce a declarat ca Hillary Clinton este "un monstru".

Potrivit Ziua, urmatoarea etapa avea loc maine in statul Mississippi, urmata de Pennsylvania pe 22 aprilie. Problema este ca cele circa 12 alegeri primare care vor mai fi organizate nu le vor permite celor doi sa treaca pragul de 2025 de delegati necesari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.