Patru ofiteri din cadrul fortelor britanice de politie se afla sub supraveghere atenta dupa ce au fost indentificati ca fiind spioni ai retelei teroriste Al Qaeda, potrivit editiei electronice cotidianului Daily Mail.
Oficiali din MI5 (Serviciul intern de informatii) sunt de parere ca acestia ar fi agenti "in adormire" care vindeau informatii secrete, din interiorul Scotland Yard-ului, catre mai multe grupari teroriste. Despre ofiterii suspectati de spionaj se crede ca ar fi folosit metode similare celor folosite de organizatia terorista IRA in anii '70, cand aceasta organizatie a reusit sa infiltreze oameni in politie si in armata.

Se cunoaste ca toti cei patru sunt de origine asiatica, locuiesc la Londra si se banuieste ca ar fi implicati in legaturi cu organizatii extremiste islamice din Marea Britanie, precum si cu grupuri teroriste din intreaga lume, incluzand in ultima categorie si baze de antrenament ale Al Qaeda din Pakistan si Afganistan. Sefii MI5 cred ca aceste "cartite" au fost infiltrate pe post de "agenti in adormire" - agenti deplin conspirati - pentru a tine mereu informata reteaua Al-Qaeda de eventuale raiduri antiteroriste puse la cale de Politia londoneza. Se presupune ca acestia patru ar fi accesat deja informatii sensibile referitoare la operatiuni secrete menite sa eradicheze celule teroriste care planuiau atacuri pe teritoriul Marii Britanii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.