Din cei 35 de milioane de alegatori din Spania, potrivit ministerului de interne, mai putin de 40 al suta se prezentasera la vot la ora 13.00 GMT

Potrivit corespondentilor BBC , diferenta dintre Partidul Socialist, aflat la guvernare, si Partidul Popular, era foarte mica ceea ce sugereaza ca partidul castigator ar putea fi nevoit sa formeze o coalitie pentru a putea guverna.

Daca acum patru ani spaniolii au votat impotriva conservatorilor care au trimis trupe in Irak, acum campania electorala a celor doua mari partie s-a axat pe problemele economice, cresterea inflatiei si a somajului si criza de pe piata imobiliara.

Citeste si:

„Ambele partide au vorbit despre cum vor face fata crizei economice. Ambele propun scaderea impozitelor, pentru ca cetatenii sa aiba mai multi bani de cheltuit“, a declarat pentru Cotidianul, Soledad Gallego-Diaz, jurnalista la ziarul „El Pais“.

Un alt rol important, in campania electorala, l-a avut de asemenea si problema imigratiei. Potrivit Romania Libera, reprezentantul dreptei, Mariano Rajoy, a propus un "contract de integrare" pentru muncitorii straini, prin care acestia sa se angajeze sa respecte legile Spaniei