Din cei 35 de milioane de alegatori din Spania, potrivit ministerului de interne, mai putin de 40 al suta se prezentasera la vot la ora 13.00 GMT

Potrivit corespondentilor BBC , diferenta dintre Partidul Socialist, aflat la guvernare, si Partidul Popular, era foarte mica ceea ce sugereaza ca partidul castigator ar putea fi nevoit sa formeze o coalitie pentru a putea guverna.

Daca acum patru ani spaniolii au votat impotriva conservatorilor care au trimis trupe in Irak, acum campania electorala a celor doua mari partie s-a axat pe problemele economice, cresterea inflatiei si a somajului si criza de pe piata imobiliara.

„Ambele partide au vorbit despre cum vor face fata crizei economice. Ambele propun scaderea impozitelor, pentru ca cetatenii sa aiba mai multi bani de cheltuit“, a declarat pentru Cotidianul, Soledad Gallego-Diaz, jurnalista la ziarul „El Pais“.

Un alt rol important, in campania electorala, l-a avut de asemenea si problema imigratiei. Potrivit Romania Libera, reprezentantul dreptei, Mariano Rajoy, a propus un "contract de integrare" pentru muncitorii straini, prin care acestia sa se angajeze sa respecte legile Spaniei