"In urma cu sase ani, nu existau teroristi in regiunea noastra. De cand strainii au pus piciorul aici, au aparut teroristii", a declarat presedintele iranian intr-o conferinta sustinuta duminica seara, la Bagdad.

Anterior, Ahmadinejad l-a criticat pe presedintele american George W. Bush, care acuza in mod regulat Teheranul ca furnizeaza arme gruparilor siite irakiene pentru a ataca armata americana.

Bush "ii acuza intotdeauna pe ceilalti fara dovezi, iar acest lucru genereaza probleme", a afirmat presedintele iranian. "Americanii trebuie sa inteleaga ca poporul irakian nu iubeste America", a adaugat el dupa o reuniune cu premierul Nuri al-Maliki, in Zona Verde din Bagdad.

Aceasta vizita de doua zile este prima a unui presedinte iranian din istoria contemporana a celor doua tari, aflate in razboi in perioada 1980 - 1988. Ea intervine in conditiile in care Statele Unite, putere dominanta in Irak, unde a desfasurat 158.000 de militari, incearca sa limiteze influenta iraniana in Orientul Mijlociu, in special in Liban si in teritoriile palestiniene.