Printul Harry va fi retras "imediat" din Afganistan, unde este mobilizat de zece saptamani, dupa ce prezenta lui in teatrul de operatiuni a fost dezvaluita de presa straina, a confirmat vineri Ministerul britanic al Apararii, citat de AFP.

Potrivit Reuters, comandantii militari au pregatit planuri pentru scoaterea rapida a printului din teatrul de operatiuni, dar nu se stie exact cand se va intampla acest lucru.

"Va fi relativ repede si va fi o retragere ordonata si demna, dar nu este nevoie sa ne grabim", spusese o sursa din minister citata de Reuters.

Printul Harry, al treilea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, este primul membru al familiei regale care a fost trimis in prima linie pe front, dupa unchiul sau, Andrew, care a luptat in razboiul din insulele Malvine, in 1982.

Ministerul britanic al Apararii a fost nevoit sa anunte oficial ca printul Harry se afla in Afganistan dupa ce mai multe site-uri straine, au facut publica informatia fara a consulta autoritatile de la Londra.

In pofida unui acord incheiat de Londra cu presa britanica si internationala pentru a pastra secretul pana la intoarcerea printului Harry din Afganistan, dupa patru luni de la desfasurare, "unele site-uri straine", printre care cel american Drudge Report, au facut publica informatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.