Dalia Grybauskate, comisarul european al Bugetului, si omologul sau francez, Eric Woerth, a carui tara dispune de o lista cu 200 de persoane suspecte de evaziune fiscala
Vanatoarea evazionistilor, declansata in Germania dupa obtinerea de catre Fisc a unor date bancare din Liechtenstein, a capatat o turnura internationala, scandalul atingand peste zece state, printre care SUA, Franta, Italia, Suedia si Australia.

Procurorul din bochum, hans-Ulrich Kruck, care se ocupa de ancheta germana, a declarat ca serviciile fiscale au abordat peste 160 de contribuabili si 27,8 milioane de euro au fost recuperate de la 91 de evazionisti care au recunoscut faptele, alti 72 autodenuntandu-se in speranta ca vor scapa de urmari. Vasta ancheta din Germania vizeaza persoane bogate, "persoane-cheie" care au fraudat Fiscul, lista fiind obtinuta printr-un informator din Liechtenstein, identificat ca fiind Heinrich Kieber.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.