Infrinta in fata Occidentului in Kosovo, Rusia se foloseste de flacara separatismului din fostele republici sovietice.
Cu toate ca Rusia nu a reusit sa blocheze declararea independentei Kosovo, favoritul prezidentialelor, Dmitri Medvedev, si seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, se vor deplasa astazi la Belgrad pentru o intrevedere cu presedintele si cu premierul Serbiei, pe agenda careia se afla si chestiunea kosovara. Venita la scurt timp dupa ce Rusia a facut aluzie la folosirea fortei in Kosovo, vizita celor doi va inflama nationalismul sirb, distragind atentia Vestului de la crizele separatiste din spatiul ex-sovietic.

Miscarea impotriva Imigratiei Ilegale, o organizatie nonguvernamentala rusa, a inceput sa stringa semnaturi pentru recunoasterea independentei Transnistriei, Abhaziei si a Osetiei de Sud, folosind drept argument proclamarea unilaterala a independentei Kosovo. Organizatia de la Moscova doreste sa adune semnaturile pentru o petitie care va fi inaintata Ministerului de Externe rus in vederea recunoasterii celor trei republici separatiste. Aproximativ 30 de persoane s-au adunat cu acest scop, simbata, in piata Smolensk din Moscova, purtind banderole pe care scria „Cerem recunoasterea independentei Abhaziei si Transnistriei“ sau „Kosovo albanez - focar de teroare in mijlocul Europei“, relateaza NewsIn.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.