Moldovenii sunt dispusi sa faca orice compromis pentru a convinge Rusia sa nu le mai scumpeasca energia

Premierul moldovean Vasile Tarlev s-a aflat, ieri, la Moscova, pentru a discuta cu omologul sau rus, Viktor Zubkov, viitoarea colaborare economica si comerciala dintre Republica Moldova si Rusia, dar si probleme de ordin economic ce tin de Transnistria.

Premierul Viktor Zubkov a declarat ca Rusia doreste sa semneze un nou program de colaborare economica cu Republica Moldova pana in anul 2020. "Programul anterior expira in acest an si, daca partea moldoveana este de acord, noi vom da indicatiile corespunzatoare departamentelor de resort pentru un nou program privind viitoarea colaborare", a declarat premierul rus la inceputul convorbirilor interguvernamentale ruso-moldovene, potrivit agentiei Itar-Tass.

Partea rusa a abordat si probleme legate de deschiderea in Moldova a unor filiale ale institutiilor de invatamant ruse. in schimb, Rusia este pregatita sa extinda lista intreprinderilor moldovene care pot livra vinuri in Federatie.

Cei doi premieri au abordat si subiectul Transnistria, dar probleme de ordin economic, aspectul politic al problemei transnistrene urmand a fi discutat in cadrul intalnirii de maine dintre presedintii Vladimir Putin si Vladimir Voronin, cu ocazia summitului CSI de la Moscova.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.