Deutsche Post a ales continuitatea, desemnand un nou presedinte, Frank Appel, dupa demisia predecesorului sau din cauza scandalului de frauda fiscala

Liechtenstein a acuzat ieri Germania ca i-a violat suveranitatea platind un informator pentru obtinerea de date bancare in scopul urmaririi evazionistilor germani care si-au disimulat banii in acest principat.

Printul mostenitor al principatului si sef al statului, Alois de Liechtenstein, intreba ieri retoric la Vadux in cadrul unei conferinte de presa: "Un stat are dreptul sa-si procure date violand legile unui stat prieten si probabil violand chiar propriile legi?" Printul a denuntat "energia criminala a anchetatorilor fiscului german", promitand ca va studia "proceduri de urmat pentru protejarea cetatenilor si a investitorilor care ne-au acordat incredere, contra unor astfel de metode de ancheta".

Guvernul german confirmase luni ca serviciile sale secrete au platit intre 4 si 5 milioane de euro unui informator pentru a obtine date furate dintr-o banca din principat. Scandalul a lovit dur Liechtenstein, micul principat construindu-si reputatia pe secretul bancar si pe statutul de paradis fiscal. Acum, o data cu scandalul de frauda fiscala care a izbucnit in Germania, principatul se teme ca isi va pierde bogata clientela care mizeaza pe confidentialitatea institutiilor bancare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.