Presedintele american George W. Bush a declarat ieri ca poporul din Kosovo este independent, dar a evitat sa exprime oficial recunoasterea independentei teritoriului.

"Vom urmari cum se desfasoara evenimentele azi", a declarat presedintele american intr-un interviu transmis in direct de la Arusha, in Tanzania, de televiziunea NBC. "Kosovarii sunt acum independenti. Este pentru ceea ce am pledat impreuna cu guvernul meu", a spus Bush, anunta NewsIn.

Seful Casei Albe a adaugat ca recunoasterea oficiala a Kosovo ca stat de catre Statele Unite ar urma recomandarile din planul Ahtisaari sustinut de ONU.

Liderii kosovari au proclamat duminica independenta provinciei sarbe cu majoritate albaneza si au cerut guvernelor din lumea intreaga sa recunoasca aceasta independenta.

Statele Unite, care au fost unul dintre principalii artizani ai independentei Kosovo, au reafirmat duminica sprijinul lor pentru planul emisarului ONU Martti Ahtisaari, care preconizeaza o independenta strict supravegheata de comunitatea internationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.