O serie de documente vechi privind asasinarea presedintelui John F. Kennedy au iesit la lumina, inclusiv un transcript suspect al unei conversatii dintre asasinul sau, Lee Oswald, si Jack Ruby, care l-a ucis pe acesta din urma.

Aceste documente au fost prezentate ieri in cadutul unei conferinte de presa, anunta NewsIn. Documentele au fost descoperite intr-un seif din tribunalul din Dallas, printre ele figurand scrisori personale ale procurorului general Henry Wade, din cazul Ruby. Jack Ruby l-a impuscat pe Oswald la doua zile de la asasinarea presedintelui.

Insa un act controversat este transcriptul unei discutii dintre Oswald si Ruby, in care acestia discuta despre uciderea lui Kennedy pentru a opri astfel campania fratelui lui, procurorul Robert Kennedy, impotriva mafiei.

Documentul pare a fi un "cadou" pentru sustinatorii teoriei conspirationiste, care au contestat versiunea administratiei americane cu privire la faptul ca Oswald a actionat singur cand l-a ucis pe Kennedy, la 22 noiembrie 1963.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.