In cadrul forumului economic de la Krasnoiarsk, din Siberia, Dmitri Medvedev, favorit in cursa pentru alegerile przidentiale din Rusia, si-a prezentat ieri planul de guvernare.

Potrivit Cotidianul, Dmitri Medvedev, a declarat vineri ca libertatea economica si cea a persoanei vor fi pietrele de temelie ale politicii sale prezidentiale. “Unul dintre elementele-cheie ale activitatii noastre in urmatorii patru ani va fi asigurarea independentei justitiei fata de puterea executiva si cea legislativa”

Dimitri Medvedev, in prezent vicepremier si director al concernului Gazprom a a atacat si coruptia din Rusia, care “ramine cea mai grava boala care afecteaza societatea”.

El declara ca nu vede nici un motiv pentru care oficialii statului ar trebui sa fie in continuare membri ai consiliilor de administratie ale marilor companii de stat, intr-un moment in care acestea trebuie sa se adapteze cat mai rapid la provocarile pietei internationale, informeaza BBC.

Medvedev crede ca directorii ar trebui sa fie independenti si sa fie judecati pe masura performantelor si capacitatii lor de a indeplini obiectivele pe care si le asuma prin contract.

Medvedev a vorbit si despre sistemul de taxe explicand ca "Sistemul nostru de taxe trebuie sa fie competitiv cu al altor tari. Statul ar trebui sa colecteze atatea taxe de cate are nevoie pentru a se asigura ca societatea functioneaza eficient si ca afacerile noastre nationale nu vor trece granita, iar economia nu va esua", informeaza Adevarul.

El a adaugat, conform BBC, ca, in timpul mandatului sau, va incerca sa faca din Rusia unul din marile centre financiare ale lumii, cu o moneda stabila, un puternic sector bancar si un sistem reformat de impozite.

Dmitri Medvedev, in varsta de 42 de ani, s-a referit prea putin la politica internationala sau consolidarea puterii militare a Rusiei, subiecte la care Putin facea referire in mod sistematic, ca si despre lupta impotriva coruptiei interne, relateaza Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.