John McCain, favorit in cursa pentru investitura republicana, a criticat pozitiile rivalilor sai democrati pe tema Irak si a spus ca o retragere prea rapida a trupelor americane ar duce la un genocid, relateaza NewsIn.

Intr-un interviu pentru postul de stiri CNN, McCain i-a criticat pe Hillary Clinton si Barack Obama, cei doi favoriti din tabara democrata, care au promis ca vor readuce acasa trupele din primele luni la Casa Alba. "Senatorii Obama si Clinton vor sa fixeze o data a retragerii. Ar fi ceva sinonim cu haosul, cu un genocid", a avertizat senatorul in varsta de 71 de ani.

"Ar insemna punerea in pericol a tuturor succeselor pe care le-am obtinut, iar al-Qaida ar putea spune lumii intregi ca a invins Statele Unite. Nu as lasa sa se intample asa ceva, in calitate de presedinte", a adaugat acesta.

McCain a sugerat ca l-ar putea pastra in functie pe secretarul apararii, Robert Gates, pe care l-a elogiat. "Vreau sa va spun: nu stiu daca va ramane, sau daca i-as cere sa ramana, dar sunt foarte multumit, ca majoritatea americanilor, de ce a facut Gates. S-a descurcat foarte bine", a mai precizat McCain, fost erou al razboiului din Vietnam.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.