Militia puternica a liderului radical siit Moqtada Sadr a anuntat miercuri eliberarea "in urmatoarele ore" a jurnalistului postului american de televiziune CBS si a traducatorului acestuia, rapiti duminica de un grup de persoane inarmate la Basra, in sudul Irakului.

Jurnalistul de origine britanica si traducatorul sau irakian, angajati ai postului american de televiziune CBS, a caror identitate nu a fost facut publica, au fost rapiti duminica de un grup de persoane inarmate dintr-un hotel din acest oras situat la 550 de kilometri sud de Bagdad, anunta NewsIn.

Serviciile irakiene de securitate au incercat in van sa ii gaseasca.

Nicio informatie independenta nu este disponibila deocamdata pentru a confirma anuntul militiei Armata Mehdi, in concurenta cu alte formatiuni pentru a controla comunitatea siita majoritara in sudul Irakului.
Orasul Basra, sub controlul trupelor britanice pana la jumatatea lunii decembrie, a trecut sub autoritatea fortelor irakiene. Orasul este teatrul unei lupte pentru influenta intre puternica militie a liderului radical Moqtada Sadr si Consiliul Suprem Islamic din Irak, al lui Abdel Aziz Hakim. Administratia orasului este sub controlul unei a treia formatiuni, partidul Fadillah (Virtute).

Armata Mehdi a condamnat rapirea. "Denuntam si condamnam rapirile tuturor jurnalistilor din Irak si mai ales de la Basra", a declarat marti Harith al-Athari, purtatorul de cuvant al miscarii la Bassorah.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.