Oficialii de la Pristina au evocat o serie de scenarii ce ar putea precede declaratia de independenta a provinciei Kosovo.

Acestea include divizarea teritoriului, violente generalizate sau incidente izolate, plecari masive ale sarbilor sau mentinerea situatiei actuale, anunta NewsIn.

"Toata lumea de teme de o divizare. Dar in viata de zi cu zi aceasta este deja o realitate. Este dificil de spus cand incepe divizarea, a explicat o sursa apropiata NATO. Toata lumea ar prefera sa creada ca acest scenariu va fi evitat.

"Responsabilii sarbi au incercat sa transmita mesajul ca nu intentioneaza sa opuna rezistenta prin violenta unei declaratii unilaterale a independentei pe teren” a afirmat Alex Anderson de la International Crisis Group (ICG).

Mesajul liderilor comunitatii, dar si al liderilor albanezi catre sarbi este sa nu paraseasca provincia dupa independenta, iar observatorii "spera" ca cei mai multi dintre ei nu vor pleca daca nu vor exista violente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.