Doisprezece persoane, intre care trei agenti ai fortelor de ordine si trei functionari municipali, au murit joi in Statele Unite in trei incidente armate separate petrecute la o primarie din Missouri, intr-o casa din Los Angeles si la o scoala din Ohio, relateaza Reuters si AFP.

Un barbat inarmat a ucis doi ofiteri de politie si trei functionari municipali, joi seara, la primaria unei suburbii din St.Louis, statul Missouri, dupa ce a intrat intempestiv in sala in care se desfasura o sedinta a consiliului municipal, a anuntat politia, informeaza Reuters. Ulterior atacatorul a fost impuscat mortal de politie.

Barbatul omorase un politist in parcarea Primariei din Kirkwood, o suburbie aflata la circa 24 de kilometri sud-vest de St.Louis, si un altul in interiorul cladirii, dupa care a dat buzna in sedinta consiliului muncipal si a deschis focul. Trei persoane care participau la sedinta - doi consilieri muncipali si un inginer - au murit, iar primarul Mike Swoboda, ranit grav la cap, se afla in stare critica. De asemenea, un reporter a fost ranit la mana. Un jurist al primariei a incercat sa-l impiedice pe agresor aruncand cu scaune in el, au relatat martorii. La sedinta participau circa 30 de persoane.

"Tot spunea ceva de genul 'Impuscati-l pe primar' si nu facea decat sa impuste la intamplare pe oricine putea", a relatat un reporter de la cotidianul St. Louis Post-Dispatch. Swoboda, care lucra la Primarie din 1976, era primar din 2000 si urma sa-si incheie mandatul in cateva luni.
Martori oculari spun ca barbatul inarmat, de varsta mijlocie, era un mic intreprinzator, colaborator local, care avusese unele dispute in trecut cu primaria si fusese arestat de doua ori in 2006 pentru intreruperea sedintelor consiliului municipal.

Postul local de televiziune KMOV-TV l-a intervievat pe fratele suspectului, care s-ar numi Charles Thornton, in varsta de 52 de ani, dar politia a refuzat sa-i confirme identitatea. "Fratele meu s-a razboit in seara aceasta cu oamenii si cu guvernul, care i-au facut viata un chin si caruia el i-a pus capat", a declarat Gerald Thornton, fratele suspectului. "Sunt de acord cu asta", a adaugat Gerald Thornton.
Un alt incident sangeros, soldat cu moartea a cinci persoane, intre care atacatorul si un politist din fortele de elita, s-a petrecut joi dimineata la o periferie a Los Angeles-ului, relateaza AFP. Schimbul de focuri a avut loc la capatul unei nopti in care politia inconjurase o casa unde se retrasese agresorul, o persoana dezechilibrata mintal. Incidentul s-a soldat, de asemenea, cu ranirea unui membru al unei unitati a fortelor de elita ale politiei, SWAT.

Drama s-a produs la Winnetka, la 40 de kilometri nord-vest de Los Angeles si este pentru prima oara cand un membru al fortelor SWAT din Los Angeles este ucis in exercitiul functiunii de la crearea, in 1967, a acestei unitati specializate in gestionarea situatiilor periculoase, cum ar fi luarile de ostatici.
Faptele s-au petrecut dupa ce un barbat a chemat politia din Los Angeles, miercuri seara, in jurul orei locale 21.00, spunand ca tocmai si-a ucis trei membri ai familiei. Ajunsa la fata locului, echipa speciala de interventie a patruns in casa si a avut loc un schimb de focuri. Imediat, circa 200 de politisti au fost desfasurati in jurul casei, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile locale.

Situatia de criza a luat sfirsit abia joi dimineata, in jurul orei locale 7.30. Presa locala a relatat initial ca barbatul a fost arestat si incatusat, dar politia a explicat ulterior ca acesta a murit in cursul unui nou schimb de focuri cu agentii fortelor de ordine. In afara de cadavrul agresorului, in casa au fost gasite corpurile neinsufletite a trei barbati, dupa toate aparentele ucisi de gloante, potrivit politiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.