La 50 de ani dupa accidentul din Mnchen, in care a murit o parte din echipa de fotbal Manchester United, supravietuitorii catastrofei isi vor comemora colegii pe stadion.
Astazi se implinesc 50 de ani de la tragicul accident aviatic din Munchen, care a ucis o parte din echipa Manchester United in 1958. Pe 6 februarie 1958, la ora 3.04 pm, avionul in care se aflau jucatorii de la United s-a prabusit pe pista in timpul decolarii si a fost aproape distrus. Aparatul avea la bord 44 de persoane, iar 23 dintre ele au murit. Printre victime se numarau opt fotbalisti si opt jurnalisti. Aeronava se intorcea cu sportivii de la un campionat mondial desfasurat in Belgrad, a oprit la Munchen pentru realimentare si nu a mai putut decola din cauza zapezii. Aparatul s-a prabusit in flacari, dupa mai multe tentative esuate de a se ridica in aer.

Cinci jucatori care au supravietuit tragediei vor comemora 50 de ani de la accident pe stadionul Old Trafford. Bobby Charlton, Bill Foulkes, Harry Gregg, Kenny Morgans si Albert Scanlon vor participa la o scurta ceremonie organizata pe teren in cinstea fostilor colegi. De asemenea, spectatorii meciului Anglia-Elvetia, programat pentru aceasta seara, vor fi rugati sa tina un moment de reculegere in memoria sportivilor disparuti in 1958. La rindul lor, jucatorii de la Manchester United vor aparea pe gazon la meciul cu Manchester City imbracati in uniformele de acum 50 de ani - fara sigla sponsorului, fara nume si fara numere pe tricouri. Clubul britanic a fost insa acuzat ca vrea sa scoata bani de pe urma comemorarii. Potrivit ziarului „Daily Mail“, Manchester United a cerut 5.000 de lire sterline de la BBC pentru permisiunea de a filma evenimentul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.