Personalul feroviar din Ungaria va declansa o greva care va perturba si traficul feroviar international prin intarzierea sau anularea unor trenuri, informeaza un comunicat de presa emis marti de Ministerul Transporturilor (MT).

"SNTFC CFR Calatori informeaza ca pe teritoriul maghiar va avea loc o greva a personalului feroviar din Ungaria. Din cauza grevei, traficul feroviar international de pe reteaua de cale ferata maghiara va suferi perturbari, fiind posibile intarzieri si anulari in traficul trenurilor de calatori", se precizeaza in comunicat.
Potrivit datelor MT, din cauza modificarilor care privesc intoarcerea garniturilor, nu pot fi asigurate in toate cazurile locurile care sunt deja rezervate.

Numai un tren din cinci a circulat luni in Ungaria din cauza grevei feroviarilor, care sunt dispusi sa continue greva pe termen nelimitat, a anuntat vicepresedintele celui mai important sindicat al lucratorilor la caie ferate ungare, VDSzSz, citat de AFP.

VDSzSz a organizat mai multe greve incepand din luna octombrie, protestand in special fata de inchiderea unor linii sau privatizarea partiala a sistemului sanitar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.