"Fortele noastre au fost plasate in stare de alerta avansata, pentru ca ne temem de un val de atentate, dupa atacul de luni de la Dimona", care s-a soldat cu moartea unei femei si a celor doi teroristi sinucigasi, a declarat Bertie Ohayon.

Starea de alerta avansata este nivelul maxim, inainte de starea de urgenta. "Am mobilizat mii de politisti si graniceri, sprijiniti de voluntari, pentru a monitoriza sectoarele cu cea mai densa populatie si pentru a supraveghea zonele sensibile, mai ales la frontiera cu Egiptul", a adaugat el.

Comandantul districtului sudic al politiei, Ouri Bar-Lev, a cerut vigilenta si a precizat ca "efective importante ale politiei monitorizeaza accesul in zona sudica a orasului Hebron" din Cisiordania, regiune prin care se ajunge la Dimona. Intrebat cu privire la zona din care au venit cei doi autori ai atentatului de la Dimona, Bar-Lev a raspuns: "Pentru moment nu pot face publice rezultatele anchetei si nici nu pot spune de unde au venit cei doi, dar vom clarifica situatia".

Postul public de radio israelian a lasat sa se inteleaga ca cei doi palestinieni au venit din sudul Cisiordaniei.

Atentatul a fost revendicat de Brigazile Martirilor al-Aqsa, provenite din miscarea Fatah a presedintelui Mahmoud Abbas. Un responsabil, Abou Walid, a declarat ca atentatul a fost comis impreuna cu alte doua grupari armate de doi kamikaze originari din Fasia Gaza.

Presedintele Comisiei pentru afaceri externe si aparare din Knesset, Tsahi Hanegbi, a cerut marti reluarea asasinatelor cu tinta precisa impotriva liderilor politici ai Hamas. "Hamas s-a abtinut timp de ani de zile sa lanseze atentate sinucigase. Miscarea si-a schimbat insa politica, iar noi ar trebui sa ne schimbam atitudinea", a declarat el, la postul public de radio.

"Nu exista nicio diferenta intre cei care se prezinta drept politicieni si teroristi (...) Trebuie sa-i lichidam", a adaugat Hanegbi, subliniind ca aceasta politica a fost, la un moment dat, "profitabila".