Hillary Clinton si Barack Obama s-au infruntat joi seara, intr-o prima dezbatere televizata organizata la Los Angeles de CNN.

Cu doar citeva zile inainte de ziua numita “supermarti”, 5 februarie, cind se vor organiza alegeri primare importante pentru nominalizarea la Casa Alba, Clinton si Obama s-au intalnit la Teatrul Kodak din Hollywood, cunoscut pentru ceremonia decernarii Oscarurilor. Cei doi si-au exprimat opiniile pe un ton prietenos fara a se ataca reciproc

Potrivit EVZ, fosta prima-doamna a SUA si-a concentrat discursul, ca de obicei, pe tema competentei. Hillary Clinton a recunoscut, insa, ca intre ea si Barack Obama exista, mai degraba, o diferenta de stil decat una de substanta.

„Divergentele dintre noi nu reprezinta nimic in comparatie cu divergentele care ne separa de republicani“, a declarat aceasta.

La randul sau, Barack Obama a subliniat ca relatiile dintre el si rivala sa vor ramane bune, indiferent de rezultatul alegerilor din cadrul partidului. „Am fost prieten cu Hillary Clinton inainte sa intram in campanie, voi fi prieten cu Hillary si cand aceasta campanie se va termina“, a afirmat cu tarie Obama.

Cei doi au criticat la unison comentariile candidatului republican John McCain privind faptul ca trupele americane ar putea ramane in Irak pentru urmatorii 100 de ani, informeaza Ziua.

Razboiul din Irak a dat nastere si la momente tensionate intre cei doi

Potrivit Cotidianul, Hillary si-a sustinut decizia de a vota, in octombrie 2002, pentru folosirea fortei in Irak, spunind ca a fost o hotarire rezonabila bazata pe informatiile pe care le detinea la acel moment, date pe care presedintele Bush le-a prezentat natiunii. Ea a mai spus ca are priceperea necesara pentru a conduce retragerea din Irak fara a pune in pericol fortele americane si fara a destabiliza si mai mult tara.

La randul sau Obama a declarat ca vrea sa puna capat definitiv razboiului din Irak. "Voi oferi politici care contrasteaza total cu cele republicane. Sunt un om care nu a sprijinit acest razboi, nu l-am sprijinit, pentru ca l-a considerat o idee proasta." "Nu vreau doar sa pun capat acestui razboi ci si acelei stari de spirit care a generat acest conflict", a spus Barack Obama, conform BBC.

Alt subiect discutat in contradictoriu de catre cei doi a mai fost problema ca daca sa li se dea voie sa obtina permis de conducere imigrantilor ilegali. Obama sustine in continuare ideea in timp ce Clinton s-a razgandit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.