Liderul opozitiei spaniole, Mariano Rajoy, a calificat drept "o palma pentru Spania" faptul ca tara sa nu a fost invitata la minisummitul european pe tema crizei financiare, care va avea loc in aceasta seara la Londra, relateaza NewsIn.

"Sa se vorbeasca despre economia europeana si Spania - cu 44 milioane de locuitori si a noua putere economica mondiala - sa nu participe, in timp ce Prodi participa, este o chestiune care ma preocupa", a spus el. "Este o palma la adresa politicii externe a Spaniei si o palma pentru tara noastra", a declarat liderul Partidului Popular, candidat la alegerile legislative din 9 martie.

Liderii din patru state europene din G8 si presedintele Comisiei Europene se vor intalni in aceasta seara la Londra, pentru un minisummit pe tema crizei fiannciare mondiale.

Premierul britanic Gordon Brown ii va primit pe cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Nicolas Sarkozy, premierul italian demisionar Romano Prodi si presedintele CE Jose Manuel Barroso.

Premierul spaniol socialist, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a tinut sa sublinieze pe de alta parte, ca reuniunea din aceasta seara este rezervata tarilor europene din G8, grup din care Spania nu face parte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.