Politia indiana a descoperit, saptamina trecuta, o clinica incognito in Gurgaon, o suburbie a capitalei New Delhi, implicata in trafic de organe si transplanturi ilegale de rinichi.
Sute de muncitori saraci au fost ademeniti sa-si vinda rinichii, spun oficialii indieni. Vinzarea de organe umane este interzisa in India, dar multi oameni continua sa-si vinda rinichii unor clienti doritori sa cumpere, inclusiv occidentali, care sint pe lista de asteptare pentru un transplant. Intr-un cartier select cu apartamente scumpe si centre IT, intr-o cladire „anonima“, oameni saraci erau ispititi, adusi din nordul Indiei si platiti cu circa 2.500 de dolari pentru a-si vinde organele, spune politia.

Clientii se pare ca sint indieni bogati si vizitatori straini, care, din nevoia urgenta de a obtine un rinichi pentru transplant, sint dispusi sa plateasca sume mari de bani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.