Presedintele american, George W. Bush, va sustine in aceasta seara ceea ce va constitui probabil ultimul sau discurs privind starea natiunii, relateaza AFP.

La ora locala 21.00 (marti, 4.00, ora Romaniei) Bush va rosti un discurs privind starea natiunii, cu intentia de a-i convinge pe compatriotii sai ca trebuie sa conteze in continuare pe el, in timp ce majoritatea il considera depasit si ii reproseaza ca se ocupa mai degraba de a-si desemna un succesor, pe fondul campaniei prezidentiale.

Intr-un discurs consacrat in mare parte problemelor economice, Bush va trebui sa mizeze pe planul de relansare a economiei, care a prilejuit un acord politic rar zilele trecute, in conditiile in care economia americana este amenint ata de recesiune.

El va evoca si sansele ca israelienii si palestinienii sa ajunga la un acord de pace inainte de incheierea mandatului sau, punand capat unui conflict care dureaza 60 de ani.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.