Senatorul Barack Obama a castigat sambata alegerile primare organizate de Partidul Democrat in statul Carolina de Sud.

Potrivit Cotidianul, candidatul de culoare Barack Obama a cistigat in Carolina de Sud de doua ori mai multe voturi (55%) decit rivala sa la nominalizarea Partidului Democrat, Hillary Clinton (27%), in timp ce John Edwards s-a clasat al treilea, cu 18% dintre voturi.

„Azi, cinicii care credeau ca ce s-a intimplat in Iowa a fost doar o iluzie au vazut o alta poveste, scrisa de oamenii din Carolina de Sud“, le-a spus Obama suporterilor sai. Voturile obtinute sint cruciale pentru senatorul de Illinois, dupa ce alegerile primare din New Hampshire si Nevada au fost cistigate de Clinton.

„N-am calatorit prin Carolina de Sud in ultimul an ca sa vad un stat alb sau negru, am vazut doar statul Carolina de Sud“, sustine Obama, subliniind din nou ca diferentele rasiale nu conteaza in aceasta lupta electorala. „Alegerea in acest scrutin nu se va face intre religii sau sexe, nici intre bogati si saraci, tineri si batrini, nu e vorba nici de negri contra albi. E vorba despre trecut contra viitor“, a explicat el.

Caroline, fiica fostului presedinte John F. Kennedy, si-a anuntat sustinerea pentru Obama, pe care l-a comparat cu tatal ei. in pagina de opinie a "The New York Times", citata de Adevarul, ea a scris: "Niciodata pana acum nu a existat un presedinte care sa ma inspire in felul in care oamenii spun ca i-a inspirat tatal meu. Pentru prima oara, cred ca am gasit un om care poate deveni un asemenea presedinte - si nu doar pentru mine, ci pentru o noua generatie de americani".

Obama a primit sprijin public si din partea senatorului Ted Kennedy, fratele lui JFK, un vot de incredere pe care analistii il apreciaza ca fiind "de importantta cruciala" pentru campania senatorului de culoare.

Urmeaza zece zile de campanie pana la asa-numita "super-duper tuesday", marti - 5 februarie, cand vor avea loc alegeri in 22 de state, inclusiv California si New York, in care sunt in joc 1.700 de mandate de delegati, informeaza Romania Libera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.