"Sunday Times" a descoperit un document, semnat de FBI, ce dovedeste ca oficiali americani de rang inalt aveau legaturi cu o retea, ce actiona pe piata neagra din Pakistan si Arabia Saudita
FBI este acuzat ca incearca sa musamalizeze un caz, ce vizeaza mai multi oficiali corupti din cadrul administratiei americane, suspectati ca ar avea legaturi cu o retea specializata in furtul de informatii nucleare clasificate, relateaza "Sunday Times", in editia electronica. Noile acuzatii au fost lansate dupa ce, in urma cu doua saptamani, Sibel Edmonds, un oficial din cadrul FBI, implicat in investigarea respectivei retele, a atras atentia asupra practicilor la care recurg anchetatorii.

Edmonds, translator de limba turca, in varsta de 37 de ani, a avut acces la sute de convorbiri interceptate in timp ce era angajat al biroului de investigatii din Washington. Ea sustine ca FBI ancheta o retea coordonata de persoane de origine turca si israeliana, care mituiau oficiali americani de rang inalt pentru a sustrage informatii nucleare clasificate. Datele respective erau ulterior vandute pe piata neagra unor state precum Pakistan si Arabia Saudita, precizeaza publicatia britanica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.