Dupa Bill Bradley, Senatorul John Kerry a anuntat ca il sprijina la alegerile din acest an pe Barack Obama.

Potrivit Adevarul, democratul invins in cursa prezidentiala din 2004, John Kerry, si-a anuntat ofi cial sustinerea pentru candidatul de culoare, argumentand ca "dom nul Obama are cel mai mare potential de a impune transformarea, si nu doar o tranzitie". Kerry a afi rmat ca Barack Obama este candidatul capabil sa contribuie la redobandirea rolului SUA in lume si sa inceapa un nou capitol in politica americana.

John Kerry l-a sustinut pe Obama si in 2004, cand cel din urma a anuntat ca va candida ca senator din partea statului Illinois. Republicanii au mers pana la a-i numi pe Kerry si Obama "liberali cu sufl ete- pereche".

Pentru unii insa, anuntul lui Kerry a fost o surpriza, cu atat mai mult cu cat in cursa se afl a si John Edwards, cel care a candidat alaturi de Kerry in 2004. Analisti americani au apreciat ca gestul lui Kerry reprezinta o "palma" pe obrazul lui Edwards, care a declarat insa ca „respecta decizia" lui Kerry. Nici Hillary Clinton nu se lasa mai prejos.

Din 'alianta' lui Obama mai face parte si celebra vedeta de televiziune Oprah Winfrey, releva CNN, potrivit EVZ. Sprijinul lui Oprah a reusit sa-i aduca lui Obama un succes de proportii - la mitingul electoral al lui Obama din Carolina de Sud, in decembrie, au fost prezente, potrivit organizatorilor, peste 30.000 de persoane, majoritatea venind gratie apelului vedetei de televiziune. Comentatorii politici au fost cu ochii pe „cuplul Oprah-Obama” inca din momentul in care realizatoarea de programe si-a anuntat sprijinul pentru Barack Obama, atentia lor avand la baza „efectul Oprah”.

In Statele Unite, popularitatea vedetei este atat de mare incat, daca Oprah promoveaza o carte sau un film, acesta ajunge rapid bestseller. Astfel, analistii s-au declarat curiosi sa vada daca binecuvantarea vedetei poate avea ca efect propulsarea unui politician in fruntea Casei Albe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.