Moartea Papei a pus capac seriei de ghinioane ce au marcat planurile de casatorie ale printului Charles, care este nevoit acum sa schimbe nunta pe inmormantare.

N-a fost sa fie nici de data asta. Obligat de eticheta regala, Charles si-a amanat cu o zi casatoria cu femeia care il asteapta de peste 30 de ani, scrie Daily Mirror. "De ce trebuie eu sa fac asta?", s-a tanguit furios printul Charles, pana sa consimta sa-si amane nunta cu o zi. "Ramane pentru vineri", a mai protestat pentru ultima data, apoi s-a razgandit: "De ce dracu’ trebuie sa fac eu asta? De ce tocmai eu? De ce, mie?" ...

EL TRIST, EA VESELA

Charles si-a scurtat si vacanta din Elvetia si luni dupa-amiaza a intrat alaturi de Camilla in Catedrala Westminster din Londra, unde avea loc o ceremonie religioasa in memoria Papei. Tot timpul slujbei, Charles a fost abatut, nu a incrucisat nici macar o privire cu cineva si, la un moment dat, a ingenuncheat, ascunzandu-si fata cu o mana, parand ca vrea sa isi reaminteasca de Suveranul Pontif in liniste.

Dar gurile rele spun ca, mai degraba, Charles se gandea la propriie sale ghinioane. In schimb, Camilla era relaxata si vesela. A ras cu pofta cand cardinalul Cormac Murphy-O’Connor, capul Bisericii Catolice din Marea Britanie, a spus o anecdota despre Papa, pentru a mai insenina adunarea. Premierul Tony Blair si sotia sa, Cherie, veniti si ei la slujba, aflasera intre timp despre amanarea nuntii celor doi. Tony s-a declarat "bucuros", spunand ca n-ar fi avut cum sa participe si la o inmormantare, si la o casatorie in aceeasi zi.

SUVENIRE COMPROMISE

O grea lovitura prin moartea Papei primeste si mica industrie de suvenire ce s-a creat dupa anuntata casatorie. Nu numai medaliile si timbrele aniversare cu chipurile celor doi, emise pentru a marca "ziua cea mare", sunt acum "expirate", pentru ca au insemnata pe ei data casatoriei, ci si mii de alte obiecte facute de artizani cu aceasta ocazie. Iar, incepand de ieri, servitorii regali muncesc de zor pentru a "aduce la zi" vreo 2.000 de servetele pentru masa de nunta si vreo 700 de invitatii.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.