Secretarul de stat al SUA, Condoleezza Rice, a lansat un avertisment Teheranului, subliniind ca Iranul trebuie sa puna capat "provocarilor", in urma recentului incident ce a implicat nave iraniene si americane in Golf.

"Iranul trebuie sa inceteze sa se mai angajeze in asemenea provocari. SUA isi vor apara propriile interese si isi vor apara aliatii", afirma Rice intr-un interviu aparut marti in cotidianul israelian "The Jerusalem Post", citat de Rompres.

Sefa Departamentului de Stat al SUA apreciaza ca Iranul reprezinta "cea mai mare amenintare pentru Orientul Mijlociu asa cum il dorim noi".

Luni, Pentagonul a anuntat ca nave iraniene au efectuat, la sfarsitul saptamanii trecute, o serie de manevre "provocatoare" impotriva unor nave americane in stramtoarea Ormuz, determinand o intensificare a tensiunilor intre Teheran si Washington, chiar inainte de plecarea presedintelui american George W. Bush intr-un turneu in Orientul Mijlociu si Golf. Teheranul a minimalizat incidentul, un purtator de cuvant al MAE iranian afirmand ca "este vorba de ceva obisnuit, care se intampla din cand in cand".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.