Primul ministru polonez Donald Tusk soseste marti la Bruxelles, in prima vizita importanta in strainatate de cand si-a preluat functia.

Donald Tusk a promis ca guvernul sau va duce o politica mai calma si mai constructiva in relatia cu Uniunea Europeana decat predecesorul sau, Jaroslaw Kaczynski.

Polonia a blocat de mai multe ori prin veto deciziile celorlalti membri ai Uniunii.

Amenintase sa blocheze si Tratatul de Reforma a Uniunii, iar un alt veto polonez a intervenit in relatiile Uniunii cu Rusia.

In cursul intalnirii pe care domnul Tusk o va avea la Bruxelles cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, unul din subiecte va fi tocmai aceasta relatie.

Polonia blocheaza tratativele privind un nou acord de parteneriat intre Uniune si Rusia, dar Donald Tusk a dat de inteles ca Varsovia si-ar putea revizui pozitia daca Rusia ridica interdictia impusa asupra importurilor de carne din Polonia.

Premierul polonez se va intalni si cu scretarul general NATO, Jaap de Hoop Scheffer, si va cere opinia NATO privind planul Statelor Unite de a-si construi o parte a scutului anti-racheta pe terioriul polonez, inaite de reluarea negocierilor cu americanii.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.