Un centru american specializat in supravegherea site-urilor islamiste a anuntat ieri seara, ca in curand va fi difuzata o inregistrare atribuita lui Osama ben Laden, care se va adresa europenilor, informeaza NewsIn.

Potrivit SITE, ben Laden va difuza in curand un mesaj destinat Europei, care va fi publicat de un site apropiat de al-Qaida. "In curand, cu voia lui Dumnezeu, vom difuza un nou mesaj, destinat poporului european, de la leul care i-a infrant pe americani si pe tirani, seicul Osama ben Laden", potrivit site-ului Al-Sahab, folosit in trecut pentru difuzarea mesajelor liderului terorist. Data difuzarii nu a fost insa precizata.

In ultima perioada, dupa o absenta de trei ani, ben Laden a transmis mai multe mesaje in care a promis ca va intensifica lupta impotriva Americii si aliatilor sai , pentru a opri razboiul din Irak.

Liderul al-Qaida le-a cerut insurgentilor din Irak, in cel mai recent mesaj, la 22 octombrie, sa stranga randurile si sa evite orice divizare. La 7 septembrie, cu cateva zile inainte de comemorarea a sase ani de la atentatele din 2001, ben Laden a aparut intr-o inregistrare video, spunand ca va intensifica lupta impotriva fortelor americane, pentru a opri razboiul din Irak.

Patru zile mai tarziu, o inregistrare audio a fost difuzata pe internet de Osama, in care acesta l-a elogiat pe unul dintre cei 19 pirati ai aerului de la 11 septembrie. Ben Laden le-a cerut "tinerilor musulmani" sa se alature "caravanei" martirilor, pentru "triumful" islamului.

State europene au fost deja vizate de mesaje difuzate de al-Qaida. La 20 septembrie, adjunctul lui Osama, Ayman al-Zawahiri, a cerut sustinerea Ariprii al-Qaida din Magrebul islamic si alungarea din Magreb a francezilor si spaniolilor instalati in fostele colonii din Africa de Nord.

In momentul comemorarii atentatelor de la World Trade Center, Casa Alba a asigurat insa ca Statele Unite il vor gasi pana la urma pe ben Laden, dar ca lupta impotriva terorismului nu se va incheia prin capturarea acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.