De la productia de lapte la denumiri si pana la reclamele produselor alimentare, Uniunea Europeana este hotarata sa controleze fiecare aspect al vietii individuale.

Uriasa birocratie de la Bruxelles i-a exasperat pana si pe jurnalistii revistei germane Der Spiegel, care au aruncat o privire asupra catorva dintre reglementarile aberante ale UE.

Au inceput sa circule deja si pe la noi asa-numitele brichete cu mecanisme de siguranta pentru copii. Oricine vinde altfel de brichete este pasibil de amenda. Cum testele de laborator au demonstrat ca unui copil care vrea cu adevarat sa se joace cu focul nu ii trebuie prea mult sa-si dea seama cum se aprind aceste brichete, Comisia Europeana a adoptat "codul K (2007) 1567", care impune ca, incepand cu 11 martie 2008, sa nu se mai vanda decat brichete ce nu pot fi aprinse de mai mult de 15% din copii in varsta de 51 de luni. Bineinteles, regula nu se aplica brichetelor foarte scumpe.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.