Interziceti-o sau pregatiti-va de consecinte, copierea umana este inevitabila, avertizeaza expertii ONU.
Lumea intreaga va trebui sa tina piept clonelor umane. E nevoie pentru asta ori de interdictie la nivel global, ori de o legislatie pentru protectia lor impotriva abuzurilor si a discriminarii, arata un studiu ONU, dat publicitatii luni si citat de toate agentiile importante de stiri. „Clonarea umana e inevitabila: optiuni viitoare pentru guvernarea ONU“, raportul coordonat de A.H. Zakri, directorul Institutului de Studii Avansate din cadrul Natiunilor Unite, arata si una dintre caile care ar trebui urmate: prohibitia mondiala a clonarii umane, cu libertatea, luata la nivel national, de a permite cercetarea doar cu scop terapeutic.

„Daca esuam inseamna ca e doar o chestiune de timp pina cind vom imparti planeta cu indivizi copiati. Si atunci, lumea va trebui sa-si accepte responsabilitatea si sa se asigure ca orice clona va avea garantia drepturilor umane“, declara Brendan Tobin, profesor la Universitatea Nationala din Irlanda, citat de AFP.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.