Budapesta este pe punctul de a nominaliza in functia de director al serviciilor secrete un ofiter care a studiat timp de sase ani si jumatate la academia KGB din Moscova
Alegerea lui Sandor Laborc a generat controverse pe scena politica interna, transmite Mediafax. Laborc, nascut in 1958, este directorul general al Biroului pentru Securitate Nationala, iar la sfarsitul anilor '70 si inceputul anilor '80 acesta a urmat cursurile Universitatii Felix Dzerjinski din Moscova (foto). Partidul de opozitie de centru-dreapta FIDESZ sustine ca guvernul socialist al Ungariei si premierul Ferenc Gyurcsany se apropie prea mult de Rusia si de epoca comunsimului.

Pentru Gyurcsany, "interesele Moscovei sunt mai importante decat cele ale natiunii sale", a declarat ieri pentru ziarul Magyar Hirlap, Laszlo Kover, membru FIDESZ. "Guvernul ungar nu a primit nici o instiintare, oficiala sau neoficiala, ca UE sau SUA ar avea vreo obiectie in acest sens", a replicat purtatoarea de cuvant a Guvernului, Bernadett Budai.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.