Fostul premier pakistanez Benazir Bhutto a incercat ieri sa isi paraseasca locuinta pentru a asista la un miting de protest dar a fost oprita de politia care i-a incercuit resedinta, informeaza NewsIn.

"A incercat sa iasa din casa, dar politia a fortat-o sa se intoarca, incercam sa gasim alta modalitate de a o scoate din casa", a declarat Naheed Khan, reprezentant al partidului pe care il conduce Bhutto.

Autoritatile pakistaneze au anuntat ieri, plasarea in arest la domiciliu a fostului premier Benazir Bhutto, pentru a o impiedica sa participe la un miting convocat in semn de protest fata de decretarea starii de urgenta in tara.

"Este retinuta la domiciliu. Este o masura temporara si a fost luata pentru a o impiedica sa mearga la miting", a declarat ministrul pentru transportul feroviar, Sheikh Rashid Ahmed, un apropiat al presedintelui Pervez Musharraf.

Anterior, informatiile despre arestarea la domiciliul a lui Bhutto erau contradictorii. Unele surse oficiale afirmasera ca resedinta lui Bhutto a fost inconjurata de politie exclusiv pentru a o proteja pe aceasta, pentru ca altele sa afirme ca fostul premier urmeaza sa fie arestata la domiciliu. Un purtator de cuvant al partidului lui Bhutto, spusese ca aceasta nu este arestata oficial, dar politia nu ii da voie sa isi paraseasca locuinta.

Benazir Bhutto, revenita recent din exil pentru a negocia un acord de impartire a puterii cu Pervez Musharraf in cadrul caruia ar fi urmat sa redevina sef al guvernului, a convocat pentru astazi, o manifestatie de protest fata de instaurarea starii de urgenta in orasul Rawlpindi.

Politia a inchis insa parcul din Rawlpindi unde urma sa aiba loc manifestatia convocata de Bhutto impotriva starii de urgenta pe care a decretat-o Pervez Musharraf , in cursul zilei de sambata.

Seful politiei Pakistaneze a avertizat ca oricine va incerca sa organizeze un miting va fi arestat, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.