Autoritatile germane sunt ingrijorate de noi violente intre kurzi si nationalistii turci din Berlin dupa ciocniri violente care s-au inregistrat duminica noapte, soldate cu ranirea a 18 politisti.

Paisprezece persoane au fost arestate duminica noapte la Berlin, in urma ciocnirilor care au izbucnit in timpul unei manifestatii de sustinere a guvernului de la Ankara, la care au participoat cateva sute de persoane. In total, 18 politisti germani au fost raniti, informeaza NewsIn.

Manifestatia, organizata la apelul unei asociatii nationaliste turce pentru a sustine Ankara in hotararea de a ataca bazele PKK din nordul Irakului, a inceput calm, dar a degenerat cand manifestantii s-au dus la un centru cultural kurd.

Cei mai violenti manifestanti au inceput practic o "vanatoare" de kurzi, obligandu-i sa se refugieze in cafenele sau scari de bloc. Circa 400 de politisti au intervenit si au facut uz de gaze lacrimogene.

"Conflictul de la frontiera turco-irakiana a ajuns deja la Berlin", a comentat directorul serviciilor de informatii interne ale Berlinului. "Ne putem astepta la noi ciocniri intre kurzi si turci", a adaugat oficialul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.